top of page

השירות לטיפול ושיקום נפשי

השירות לטיפול ושיקום נפשי של מכון סאמיט מעניק מגוון שירותי טיפול ושיקום לצעירים נפגעי נפש הסובלים מבעיות נפשיות ותפקודיות, וזקוקים לשיקום פסיכו-סוציאלי. מכון סאמיט מעניק למשתקמים טיפול פסיכולוגי אישי, פעילות חברתית,שיקום תעסוקתי, וליווי פסיכיאטרי. השירות מלווה את המשתקמים לעבר חיים עצמאיים. 

יחידות הטיפול:

קהילה טיפולית למתבגרים, קהילה טיפולית למבוגרים צעירים, דיור מוגן, שיקום תעסוקתי, מרכז ספורט.

צוותי היחידות כוללים  הנהלה, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, דיאטנית ומדריכים.

קהילה טיפולית למתבגרים

קהילה טיפולית למתבגרים

 

היחידה עוסקת בטיפול ושיקום נפשי בקרב מתמודדים בגילאי 18-23 הסובלים מבעיות נפשיות ותפקודיות, בעלי מוטיבציה לטיפול ושיקום. במרבית המקרים, מדובר בצעירים לאחר אשפוז פסיכיאטרי הזקוקים לטיפול כוללני בשילוב מגורים. משך הטיפול והשיקום הוא כשלוש שנים.

התוכנית הטיפולית-שיקומית מבוססת, תחילה, על השתלבות בקהילה טיפולית ייחודית בקבוצת גילאים הומוגנית, ולאחריה, יציאה לעצמאות, עם מעבר לדירות המשך והכשרה במסגרת תעסוקתית של מכון סאמיט. בעוד המסגרת הראשונית פועלת בצורה המזכירה הוסטל כוללני והשלב השלישי מזכיר דירת לוויין של הוסטל, הרי שהשלב השני הוא שלב ביניים המהווה שלב מעבר מהליווי המתוגבר לעצמאות רבה יותר. מתוגבר. באופן כללי משלב לשלב, ניכרת עלייה משמעותית ברמת העצמאות של המשתקמים בכל התחומים, לרבות בחיי היומיום, בתחום החברתי ובתחום התעסוקתי.

צוות היחידה כולל הנהלה, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, דיאטנית ומדריכים.

הקהילה ממוקמת בירושלים בבניין מגורים, והיא כוללת דירות מטופלים, חדר אוכל, מועדון, חדרי טיפול, חדר כושר ומשרדים.

קהילת המשתקמים

מכון סאמיט מעניק לקהילת המשתקמים המתבגרים טיפולים פסיכולוגיים וחברתיים. המשתקמים מסתייעים בשני מפגשים שבועיים עם פסיכולוג קבוע, המלווה אותם בכל השלבים ומנהל עבורם ועימם את התוכנית השיקומית. לצידם, נסבים הטיפולים החברתיים סביב כל תחומי החיים.

התנהלות הקהילה השיקומית דומה להוסטל כוללני, עם זאת היחודיות שלה היא בכך שהקהילה מנוהלת על ידי ועדות הכוללות אנשי צוות לצד המטופלים עצמם, כדוגמת ועד מרכזי, תחזוקה, גזברות, תרבות ועוד. אנשי הצוות מכנסים את כלל הקהילה מספר פעמים בשבוע למפגש אינטגרטיבי הבוחן היבטים שונים בחיי הקהילה, מבחינה תפקודית, אישית וקבוצתית. יצוין, כי השימוש בקבוצה ככלי טיפולי מודגש מאוד בחיי היומיום, במטרה להקל על התמודדויות שונות, כדוגמת קשיי קליטה או פרידה.

דירות המשך

דירות ההמשך הן, למעשה, קהילות טיפוליות הממוקמות בירושלים, בהן מופעלת תוכנית מדורגת לחיזוק ולרכישת עצמאות ואחריות. הצוות המנהל מאציל סמכויות רבות על המטופלים ומעודדם ליטול חלק במגוון פעילויות במסגרות חברתיות בירושלים. המשתקמים מקיימים קשר ישיר עם הקהילה הטיפולית במכלול טיפולי פסיכותרפיה, שיקום תעסוקתי, חוגים ופעילויות חברתיות.

קשר עם המשפחות

אנחנו מאמינים בקהילה טיפולית פתוחה, שאיננה מסגרת טוטאלית. המשתקמים נוסעים לבית ההורים מדי שבועיים. מפגשי צוות אישיים עם ההורים, מתקיימים בנוכחות המשתקמים. התדירות נקבעת לפי צורך ותיאום מראש. המפגשים מתקיימים בכל מקרה הן בשלבי הכניסה והן במעברים השונים.

תנאי קבלה

  1. מוכנות להשתלב בשיקום פסיכולוגי וחברתי ומוטיבציה התחלתית סבירה.

  2. המשתקם איננו משתמש בסמים ו/או באלכוהול.

  3. רמה סבירה של שליטה עצמית בהתנהגות הרסנית.

  4. רמת אינטליגנציה מממוצע נמוך ומעלה.

  5. לפונה חייבת להיות קצבת נכות של 40% ומעלה. מועמדים ללא קיצבה ואלה המתקרבים לגיל 18 מחויבים להתחיל בתהליכים עם המוסד לביטוח לאומי, בטרם הפנייה למכון.

התוכנית השיקומית ממומנת ברובה על ידי משרד הבריאות (סל שיקום). כל משתקם משתתף, מתוך סכום קיצבת הנכות שלו, בעלות המחיה ושכר דירה, והכל לפי הסכומים הנקבעים על ידי משרד הבריאות, מעת לעת.

אופני הפנייה וקבלה

הפונה/המפנה שולח למכון סאמיט סיכום מחלה מאשפוז ו/או מטיפול אחר ודוח סוציאלי.

לאחר מיון ראשוני, מתקיים ראיון ראשון. מועמדים הנמצאים מתאימים מופנים לראיון שני ביחידה.  בראיון נבדקת, בעיקר, מוטיבציה התחלתית לעבודה טיפולית, לשינוי ושיקום. עמדת המשפחה חשובה לשם הצלחת הטיפול, לפיכך, נבדקת נכונותה להעניק גיבוי למטופל ולשיתוף פעולה עם המסגרת.

ההחלטות וההמלצות לקבלה נמסרות למועמדים עצמם, למשפחתם, לגורם המפנה ולגורם אחראי במשרד הבריאות המאשר את הקבלה ליחידה.

לאחר אישור הקבלה על ידי משרד הבריאות, ולפני שהמטופל מגיע ליחידה, נקבע עבורו יום הכוון. זהו יום שהייה במרכז השיקום ובקהילה הטיפולית, המאפשר למועמדים להתרשם מן המסגרת, תוך השתתפות פעילה, ולשקול מחדש את רצונם להגיע ליחידה.

כתובת קהילת המתבגרים -  רח' הרצוג 39, ירושלים

כתובת למשלוח דוחות - מכון סאמיט ת.ד 10234 ירושלים 9262208

טלפון: 02-5670840 מספר פקס: 02-6722141

קהילה טיפולית למבוגרים ומתבגרים

 קהילה טיפולית למבוגרים צעירים

יחידת המבוגרים צעירים של סאמיט הינה תכנית שיקום וטיפול כוללנית בת 3 שנים. במהלך שלוש השנים אנו מסייעים בידי אנשים שעברו משברים נפשיים ותפקודם נפגע כתוצאה מכך, להשיג עצמאות, זאת על ידי פסיכותרפיה אינטנסיבית ותכנית שיקום המתפרשת על תחומי החיים השונים. אנו דוגלים בשילוב של פסיכותרפיה יחד עם סוציותרפיה, שמים דגש הן על שילוב של הקניית מיומנויות תפקוד לצד הכרה של העולם הפנימי והן על השתלבות האדם בקהילה.  

תכנית השיקום כוללת שלושה שלבים בני שנה כל אחד:

השלב האינטרני: השיקום מתחיל במגורים של שניים בחדר בדירות בנות 8-10 שותפים, הוא מאופיין בחיי קהילה פעילים ולו"ז אינטנסיבי המורכב מפעילויות חברתיות, שיקומיות ותרפויטיות שונות. התעסוקה בשלב הראשון מתחילה במפעל המוגן בו הצוות נמצא בקשר הדוק עם הצוות הטיפולי והשיקומי ביחידה.

שלב המעבר: לאחר שנה עוברים המשתקמים לדירה במרחק הליכה קצר מהמבנים המרכזיים, המגורים בדירות המעבר הינם של 3-5 שותפים, כל אחד בחדר נפרד. ישנה ירידה הן באינטנסיביות הלו"ז והן בנוכחות הצוות בדירה. במהלך שלב המעבר נדרשים המשתקמים לצאת לתעסוקה בשוק החופשי.

השלב האקסטרני: במהלך השנה האחרונה חברי הקהילה שוכרים דירה באופן עצמאי בשכונה, לרוב עם שותפים שהכירו במהלך התכנית. יש ירידה נוספת בכמות פעילויות החובה ביחידה. קיימת דרישה הולכת וגוברת לעצמאות, תוך המשך ליווי וטיפול.

הקהילה מקיימת מדי שנה מספר טיולים, מסיבות ופעילויות תרבות וחברה בהפקה של חברי הקהילה. כמו כן, מוצעים להם תכניות ופעילויות נוספות במסגרת המכון:  קבוצת תאטרון, קבוצות טיפוליות והשתלבות במרכז הספורט.

צוות היחידה כולל: הנהלה, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באמנויות, מדריכים, אחות, פסיכיאטר ודיאטנית.

קריטריונים לקבלה:

  • גילאי 20-35

  • הכרה על ידי סל שיקום

  • מוטיבציה לתהליך של שיקום וטיפול

  • יכולת לשהות ללא השגחה צמודה

  • תקופה של חצי שנה לפחות ללא ניסיונות אובדניים ושימוש בחומרים ממכרים

  • BMI  תקין

  • היעדר אלימות

 

תהליך קבלה: שליחת מסמכים מתאימים לדני שטיינברג מנהל מערך השיקום למזכירות המכון בפקס 02-6722141 .

  • מכתב מפסיכיאטר – אבחנה, תרופות, היסטוריה של אשפוזים/טיפולים

  • מכתב מהמועמד/ת המפרט לאחר קריאה של התכנית באתר, מהן הסיבות בגללן מעונין להשתלב בקהילה, מכתב מגורמים מלווים (מטפלים/מתאמי טיפול) ודרכי התקשרות.

  • אישור על סעיפי נכות מבט"ל + אישור סל שיקום.

לאחר קבלת המסמכים תוזמנו למפגש ראשון עם מנהלת היחידה יחד עם המשפחה והמפנים, וראיון נוסף עם אחד המטפלים ביחידה, אליו תגיעו לבד. לאחר שני הראיונות תימסר תשובה בדבר המשך או הפסקת תהליך הקבלה. המשך התהליך כרוך ביום התנסות במפעל המוגן, ערב התנסות ביחידה עצמה, פגישת הכוון ביחידה ולאחר מכן קליטה. תאריך הקליטה מותנה במקום פנוי, אורך ההמתנה משתנה.

היחידה ממוקמת בשכונת גילה בירושלים. טלפון: 02-6766020  פקס: 02-6766027

דיור מוגן

דיור מוגן

שירותי הדיור המוגן של מכון סאמיט מותאמים במיוחד לאנשים המעוניינים ומסוגלים להתגורר בדירות עצמאיות בקהילה, אך זקוקים לליווי והנחייה בפיתוח המיומנויות הדרושות לחיים עצמאים יותר. השירות מיועד לאנשים המשתחררים מאשפוז פסיכיאטרי, לאלו המעוניינים לצאת מבית המשפחה וכן לאנשים הנמצאים בהוסטלים, ובכוונתם להתקדם לעצמאות.

מטרות מסגרת הדיור המוגן הן לבנות ולחזק מיומנויות והרגלים תפקודיים, תעסוקתיים וחברתיים, ובכך לקדם עצמאות, יכולת הסתגלות ואיכות חיים. בניית התוכנית השיקומית נעשית באופן אינדיבידואלי, בהתאם לצרכים, תוך שיתופו של המשתקם וגורמים טיפוליים אחרים.

על המשתקמים המופנים לדיור המוגן להשתייך למסגרת תעסוקתית כלשהי, להימצא בטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי ולהיות אחראים לנטילת תרופות באופן עצמאי.

מסגרת הפעילות

הליווי ניתן במסגרת מגורים עם שותפים או מגורים עצמאיים. היקף הפעילות נקבע על פי החלטת ועדת סל שיקום או מחלקת השיקום במשרד הביטחון.

סוגי מסגרות לדיור המוגן הינם:

  • דיור מוגן ליווי 1-2 - ביקורי בית בשבוע

  • דיור מוגן רגיל 3-5 - ביקורי בית בשבוע

  • דיור מוגן מתוגבר 6-7 - ביקורי בית בשבוע

  • דירות מיוחדות לנשים שעברו טראומה מינית

אופי הפעילות

כל משתקם/דייר משתתף במפגשים פרטניים וקבוצתיים עם מדריכים במסגרת הדיור המוגן.

כמו כן, מתקיימים מפגשים עם אנשי צוות מקצועיים האחראים ליישום התוכנית השיקומית ולתיאום עם גורמי טיפול אחרים, בהתאם לנדרש.

הפעילות בתוכנית הדיור המוגן כוללת:

  • הכנה למעבר - באמצעות ליווי בתהליך חיפוש דירה ושותפים, סיוע במשא ומתן עם בעלי הדירה ובחתימת החוזה וכן בקניית ציוד הדרוש לדירה (חשוב להגיש בקשה לסיוע קרן שיקום מבעוד מועד).

  • הכוונה ועידוד להשתלבות במסגרת תעסוקתית במהלך היום.

  • הנחיה וליווי בתפקודי יומיום כגון: ניקיון וסדר, היגיינה אישית, הרגלי אכילה ובישול, קניות, ניהול כספים, עצמאות בנסיעות וקיום קשר עם גורמים שונים בקהילה.

  • חיזוק מיומנויות בין-אישיות וחברתיות, תוך התייחסות לחיים המשותפים בדירה ועידוד להשתלבות במסגרות שונות בקהילה.

  • עדכון התוכנית השיקומית, בהתאם להערכת מצב תקופתית ועדכוני הגורם המטפל.

ראוי לציין, כי במידה וחל שינוי במצבו של המשתקם, יסייע הצוות בהפניה ובהעברה למסגרת מתאימה יותר.

אופני הפניה וקבלה לדיור המוגן

ההפניה לשירותי הדיור המוגן נעשית באמצעות ועדת סל שיקום או משרד הביטחון. ניתן לפנות באמצעות התחנות לבריאות הנפש, מטפלים אישיים, מסגרות שיקומיות וכן באופן עצמאי. הליך הקבלה כולל מילוי טפסים על ידי גורם מטפל לצד ראיון קבלה. התהליך מותנה באישור רכז השיקום המחוזי, באישור תשלום מצד גורם מממן, בהסדרת הזכויות בביטוח הלאומי ובמשרד השיכון, וכן בחתימה על חוזה התקשרות. שלושת החודשים הראשונים בתוכנית הינם תקופת ניסיון וקליטה. אם המועמד חסר ניסיון בדיור, יערוך צוות הדיור המוגן הערכה של מצבו ושל מוכנותו למעבר, ובהתאם לכך, ישלבוהו בתוכנית הכנה.

לקבלת פרטים נוספים ולהפניה:

כתובת: מעשה חושב 4 תלפיות ת.ד 10234, ירושלים 9262208

טל': 02-6737221   פקס: 02-6725442

תכנית ניצן

יחידת "ניצן" – מכון סאמיט

יחידת 'ניצן' לנפגעות טראומה מינית הוקמה על מנת לתת מענה מותאם לנשים אשר מתמודדות עם סימפטומים פוסט טראומטיים שונים הנוכחים באופן יומיומי בחייהן.

התכנית מיועדת לנשים, בעלות זכאות לסל-שיקום המעוניינות להיכנס לתהליך שיקום אינטנסיבי הכולל היבטים רגשיים ושיקומיים כאחד.

משך התכנית- 3 שנים

ליחידת 'ניצן' שני אופני ליווי:

  • בית קבוצתי- מגורים בדירה בה מתגוררות 4 שותפות (בחדרים נפרדים) בנות 20-30. הליווי כולל:

  •  נוכחות של מדריכות שיקומיות במהלך שעות הבוקר והערב, כולל בסופי שבוע.

  •  פסיכותרפיה ותיאום טיפול -פעמיים בשבוע

  • השתתפות בקבוצת DBT (רכישת כלים ומיומנויות לוויסות רגשי)

  • מעקב של דיאטנית קלינית להפרעות אכילה בהתאם לצורך.

  • פגישה דירתית שבועית קבוצתית עם ראש צוות התכנית.

תכנית אקסטרנית- מגורים עצמאיים בקהילה לצד תכנית טיפולית-שיקומית הכוללת:

  • מפגשים עם 2 מדריכות שיקומיות במהלך השבוע.

  • פסיכותרפיה ותיאום טיפול- פעמיים בשבוע.

  • השתתפות בקבוצת- DBTרכישת כלים ומיומנויות לוויסות רגשי.

  • מעקב של דיאטנית קלינית להפרעות אכילה בהתאם לצורך.

 

תנאי קבלה:

1.הכרה על ידי סל שיקום.

2. מוכנות גבוה להשתלבות בתכנית שיקום וטיפול עם מטרה ברורה ליצוב סימפטומים פוסט- טראומטיים.

3. השתלבות עם הכניסה לתכנית במסגרת תעסוקתית.

4. bmi  תקין.

5. יכולת התמודדות והחזקה עצמית בזמנים בהם אין מענה של צוות.

 

לפרטים על בדיקת התאמה ועל תהליך הקבלה יש ליצור קשר בטלפון: 02-6733548

 

 

שיקום תעסוקתי

תעסוקה נתמכת ומפעל מוגן מעברי

מכון סאמיט מנהל ומפעיל מרכז לתעסוקה נתמכת ומפעל מוגן מעברי "יציר כפיים" לצורכי אבחון יכולת עבודה והשתכרות, פיתוח כישורים לעבודה וכן השמה ומעקב בעבודה ו/או בלימודים לכלל קהיליית המשתקמים. המשתקמים מגיעים למרכז לתעסוקה מקהילת המשתקמים של מכון סאמיט וכן ממקומות נוספים בירושלים.

מוקדי השיקום במפעל המוגן ובתעסוקה נתמכת

שלבי השיקום בתעסוקה ממוקדים בשלושה אתגרים מרכזיים בהווייתו של המשתקם:

  • תפקוד בסביבת העבודה - איכות המוצר המוגמר, התמדה, יצירתיות, איכות עבודה, אחריות ויוזמה.

  • יחסים בינאישיים בסביבת עבודה- בנייה וחיזוק של היכולת ליחסים בינאישיים מתאימים ליחסי עבודה.

  • דימוי עצמי כאדם עובד – בניית דימוי עצמי חיובי ומציאותי כאדם עובד בשוק החופשי.

שלבי התהליך השיקומי

מפעל מוגן מעברי - פתרון המיועד למשתקמים המתקשים לעבוד בשוק החופשי, המאפשר להם עבודה מוגנת בשכר, לצד אפשרות קידום למעבר לשוק החופשי.

שער לתעסוקה - סדנת מעבר, שהינה שלב ביניים לקראת השמה. בשלב זה, משתלב המשתקם בעבודה בשוק הפתוח במסגרת קבוצתית, בליווי ובנוכחות מדריך.

תעסוקה נתמכת – השמה חכמה המקלה על שילוב במסגרת עבודה או לימודים:

בעבודה - ליווי ותמיכה למשתקמים בעבודה בשוק החופשי. כל משתקם מלווה ביועץ ומדריך השמה הנמצא לצידו בתהליך חיפוש העבודה, ובכלל זה, בהכנה לראיון עבודה, בהשתלבות בפועל ובקשר רצוף  וקבוע עם  מקום העבודה לפי הצורך.

בלימודים - לאחר החלטה מושכלת ומשותפת על יציאה ללימודים, נעשית פנייה לוועדת סל-שיקום או למוסד לביטוח לאומי לקבלת מימון לצורכי לימודים.

תחומי הלימוד האפשריים כוללים: השלמת השכלה יסודית/תיכונית, השלמת בגרויות, קורסים מקצועיים בשוק הפתוח או במסגרת מוגנת והשכלה גבוהה.

כל המועמדים יכולים להשתלב בשלב המתאים עבורם. בנוסף לכך, כל משתקם מקיים פגישות אישיות עם עובדי ההשמה, ויש לו אפשרות להשתתף בקבוצות העוסקות בתחומי העבודה והלימודים.

עקרונות התהליך השיקומי בתעסוקה

במסגרת תהליך ההכשרה לעבודה, אנו שמים דגש על התקדמות הדרגתית ומתאימה לכל משתקם בתחום התעסוקתי. אנחנו, במכון סאמיט, מאמינים כי יש צורך בהתקדמות מדורגת ובטוחה, על פי היכולות והמוטיבציה של המשתקם, מתוך שאיפה להתפתח לתעסוקה מתקדמת, ככל שניתן, איש איש לפי יכולותיו.

במטרה להצליח בעבודה בשוק החופשי, יש צורך מבחינת המשתקמים לקיים את התנאים הבאים:

  • מוטיבציה להיות אדם עובד ולא מובטל.

  • נכונות לקבלת הרעיון של תהליך שיקומי בעבודה.

  • מחויבות להתמדה בעבודה.

  • מחויבות לביצוע המשימה באיכות טובה ככל שניתן.

  • מחויבות להתנהגות הולמת המתאימה למקום עבודה.

  • הבנה, הפנמה וקבלה של תנאים בסיסיים כגון: שכר, חופשה ועבודה קבועה.

לצד כל אלו, שרירה וקיימת, כמובן, הזכות ליחס הוגן ומכובד במקום העבודה.

 

אופני הפנייה וקבלה לתעסוקה נתמכת

הפנייה לתעסוקה נתמכת יכולה להיעשות על ידי גורמים שונים כגון: התחנה לבריאות הנפש, מטפלים פרטיים באופן עצמאי ועוד. כל זאת, רק לאחר קבלת האישור מהגורם המממן המתאים, לרבות ועדת סל שיקום, משרד הביטחון או ביטוח לאומי. לכל מועמד ייערכו שני ראיונות, שבהם יוסברו לו אפשרויות התוכניות השונות, ותיעשה עימו הערכה משותפת, לאיזה שלב בתוכנית המדורגת הוא מתאים. לאחר קבלת כל האישורים הנדרשים, התהליך הינו קצר והקבלה היא, לרוב, מיידית.

לקבלת פרטים נוספים ולהפניה ניתן לפנות למנהל מרכז השיקום או לרכזת המשתקמים האקסטרניים טל': 6733548 –02

כתובת המפעל המוגן המעברי והמרכז לתעסוקה נתמכת מדורגת

רח' מעשה חושב 4, ירושלים.

כתובת למשלוח דוחות: מכון סאמיט ת.ד 10234 ירושלים 91101

טלפון:  02-5471512 פקס: 02-5471517

שיקום תעסוקתי
מרכז ספורט

 

סאמיט בריאות וספורט

מכון סאמיט הקים מרכז ספורט חדיש ומרווח למען בריאותם והנאתם של המשתקמים, מתמודדי נפש הנמצאים בתהליכי שיקום. לאור הפידבק וההערכה המוצלחת של הפרויקט הוחלט כי בעוד מרכז הספורט של מכון סאמיט מוצע למשתקמי מכון סאמיט, הוא פתוח לכלל משתקמי הנפש המתגוררים באזור ירושלים.

ההחלטה על פתיחת מרכז הספורט הינה חלק מיוזמת מכון סאמיט לעודד את המשתקמים להתאמן ולשמור על כושר באופן סדיר. ידוע כי חלק לא מבוטל מתופעות הלוואי אצל משתקמי הנפש קשורות להשמנה והזנחת הגוף, בין היתר בשל התרופות המשפיעות לרוב על בלוטת התריס ועל האטת חילוף החומרים בגופם של המשתקמים. בנוסף לכך, המצב הנפשי הירוד של המתמודדים מפחית את מודעותם לטיפוח הגוף ובריאותם הפיזית. התוצאה הכוללת היא העמקת הירידה בביטחון העצמי בקרב המשתקמים, הקיימת ממילא עקב תסמיני מחלתם, וחוסר רצון בולט לבוא במגע עם קהל.

לפיכך, פעילות ספורטיבית מומלצת מאוד על ידי הקהילייה הרפואית. מלבד תרומתה של הפעילות הגופנית בהורדת משקל עודף ושמירה על בריאות פיזית, היא גם תורמת בשיפור ההרגשה הנפשית, הביטחון העצמי והמיומנויות החברתיות.

 

עיקר הפעילות של מרכז הבריאות והספורט מתרחשת בסטודיו הבית ובמרכז לאמנויות הבמה בתלפיות, ובמתנ"ס הקהילתי בבית הנוער העברי. ​

מרכז הספורט מציע מגוון חוגים: יוגה, מדיטציה, תנועה ודמיון מודרך, טאי צ'י, פילאטיס, TRX, אירובי, מחול, התגוננות רחוב, כדורגל, כדורסל ועוד. כל החוגים וההדרכות מלווים בצוות מקצועי וחם, המאפשר לכל אחד ואחת בכל רמה שהיא, להשתתף ולהנות מהתהליך. בבית הנוער העברי יכולים המשתתפים להתאמן בחדר הכושר בלווי מדריך מטעמנו, ואף לבלות בבריכת השחייה. בנוסף, במרכז לאמנויות הבמה פועלות קבוצות מתחומי אמנות שונים: מוזיקה, תיאטרון, שירה, תנועה ועוד. במהלך השנה הקבוצות עוברות תהליך של לימוד מעמיק, עם מורים מקצועיים מכל התחומים. בסוף השנה עולה מופע בו המשתתפים עולים לבמה עם היצירות שעבדו עליהם, ומופיעים בפני קהל אוהד. 

איך נרשמים - יש לקבוע תחילה פגישת היכרות עם אחת הרכזות, מעין או שרי, לאחר מכן אפשר להתחיל בפעילות!
ההשתתפות בחוגים כרוכה בתשלום חודשי של 100 ₪ לכלל החוגים, במידה ויש לך סל שיקום – ההשתתפות היא חינם.

ללו"ז מעודכן לחץ כאן

להורדת חוברת על מרכז הספורט של סאמיט לחץ כאן
דף הפייסבוק של המרכז : "סאמיט ספורט"

 

לפרטים נוספים:

 

עדי שורר
מנהלת מרכז הבריאות והספורט
טלפון: 054-3082888

 

 

שרי בן חמו 
רכזת מרכז הספורט
סטודיו הבית: פועלי צדק 2 קומה 2, תלפיות
טלפון:055-9186707

 

 

מעין ליכטנברג
רכזת מרכז לאמנויות הבמה
מעשה חושב 4 קומה 2, תלפיות
טלפון: 055-2770372
 

 

 

תשובות לשאלות נפוצות על השיקום במכון סאמיט

הדרכת הורים
WhatsApp Image 2023-01-01 at 13.18.15.jpeg

מה מציע מכון סאמיט בתחום השיקום הנפשי?

מכון סאמיט מפעיל כמה תוכניות שיקום, המתאימות לצעירים בגילאי 18-42. 

תוכניות השיקום כוללות דיור מוגן, שתי קהילות טיפוליות (מתבגרים ומבוגרים צעירים) וכן מפעל מוגן ותעסוקה נתמכת. פרט לכך, פועל במכון מרכז ספורט לרווחת המשתקמים.

מי יכול לפנות למכון סאמיט בבקשה לשיקום נפשי?

כל הזכאים לסל שיקום מטעם משרד הבריאות יכולים לפנות בבקשה לשיקום נפשי בדיור המוגן, לקהילת המבוגרים הצעירים ולשיקום תעסוקתי. ליחידת המתבגרים נדרשת זכאות לקבלת קיצבה של ביטוח לאומי.  ליחידה זו אין צורך בסל שיקום. למרכז הספורט רשאי להירשם כל מי שמשתלב באחת ממסגרות השיקום בירושלים וסביבתה.

מה כולל סל השיקום של משרד הבריאות?

בהגדרתו, "סל שיקום" הוא תוכנית של משרד הבריאות, שנועדה לאפשר לכל אדם המתמודד עם קשיים נפשיים למצוא מסגרת שיקומית אשר תתאים לו.

לוועדת סל שיקום רשאים לפנות כל הזכאים לקצבת ביטוח לאומי, אשר הוכרו להם 40% נכות נפשית.

בתחום הדיור, מספק סל השיקום שירותים רבים, החל מדיור מוגן לוויני, מסגרת דיור עצמאית, יחסית, ועד להוסטלים כוללנים, עם רמת תמיכה גבוהה ואינטנסיבית יותר.  בתחום התעסוקה, מאפשר סל השיקום השתלבות במסגרות רבות, כדוגמת מועדון תעסוקתי ומפעלים מוגנים לזקוקים לתמיכה רבה וכן שירות השמה המלווה משתקמים העובדים בעבודות בשוק החופשי.

בתחום החברתי, ניתן לבקש במסגרת סל השיקום מועדון חברתי והשתלבות בחוגים חברתיים שונים ברחבי העיר.  כמו כן, ישנה אפשרות לקבלת חונכות והשכלה נתמכת, החל מעזרה בבגרויות ועד לליווי באוניברסיטה.

מה ההבדל בין הוסטל לבין דיור מוגן?

הוסטל הינה מסגרת מוגנת הכוללת צוות טיפולי. רמת העצמאות הנדרשת בהוסטל נמוכה מזו הנדרשת בדיור המוגן. מי שעדיין לא מסוגל לתפקד באופן עצמאי וזקוק לרכוש מיומנויות חיים בסיסיות, יכול להשתלב בהוסטל ולהתחיל את התהליך.

 

לעומת זאת, בדיור מוגן, המשתקם חי בדירה עצמאית משלו, לעיתים קרובות, עם שותפים, ללא נוכחות של צוות,, למעט ביקורים מתואמים. כך למעשה, מנהלים הדיירים בעצמם את ביתם ואת חייהם, והצוות מסייע להם לפי הצרכים.

האם הליווי בדיור המוגן מוגבל בזמן?

ליווי המשתקם על ידי מדריך ועובד סוציאלי בתהליך השיקום, ניתן לאחר קיום ועדה במסגרת סל השיקום. תוקף ההחלטה הינו לשנה, אך במידה והמשתקם והצוות בדיור המוגן רואים צורך בהמשך הליווי, נשלחת בקשה לחידוש האישור, והבקשה מאושרת.

האם מכון סאמיט מספק למשתקמיו טיפול פסיכולוגי?

בוודאי, כל משתקם במסגרת הקהילתית נפגש פעמיים בשבוע עם מטפל אישי.  במסגרות האחרות המשתקמים פונים לשירותים הקיימים בקהילה, על מנת להסתייע בטיפול פסיכו תרפויטי.

מה לגבי ליווי פסיכיאטרי?

במסגרות הקהילתיות ישנו פסיכיאטר בכל יחידה, המגיע למסגרת לפחות פעמיים בשבוע לפגישות סדירות עם כל אחד מהמשתקמים. משתקמים אקסטרניים (דיור מוגן או המשתלבים בשיקום תעסוקתי) מופנים לליווי פסיכיאטרי מחוץ למכון סאמיט.

האם כולם לוקחים תרופות פסיכיאטריות, ומי מפקח על נטילתן?

נושא התרופות הפסיכיאטריות הינו רפואי ואישי, ונקבע על ידי פסיכיאטר היחידה. 

בתחילת התהליך, המדריכים מפקחים ומסייעים למשתקמים בנושא זה, ובהמשך – האחריות עוברת ומוטלת על על המשתקמים עצמם.

האם יש צוות מטפל 24 שעות ביממה במסגרות של מכון סאמיט?

בקהילת המתבגרים קיים צוות מטפל 24 שעות ביממה.  ביחידת המבוגרים הצעירים ישנו מדריך עד השעה 22:00, ולאחר מכן, בבוקר מגיע הצוות המטפל בהרכב מלא.  יצוין, כי לרשות כל המשתקמים בקהילות עומד כונן הזמין לפניות בכל שעות היממה.

מהו הסדר הארוחות במכון סאמיט?

ביחידת המתבגרים מועסקת טבחית המכינה ארוחת צהריים במהלך השבוע. ארוחות ערב מתארגנות על ידי מדריך תורן ומשתקמים השותפים להכנה.  כך גם ארוחת ליל שבת וצהרי שבת. המדריכים מסייעים ברכישת המצרכים בתחילת התהליך, עם ציפייה שהמשתקם ירכוש מיומנות זו באופן עצמאי בהמשך. בנוסף, מפעיל מכון סאמיט למשתקמיו חוג בישול, בדגש על תזונה נכונה, תכנון ארוחות ותקציב.

כיצד משכימים המשתקמים בקהילות?

נושא ההשכמה לעבודה הינו ערך משמעותי עבור המטפלים והמשתקמים במכון סאמיט, וזו חובה מוקפדת בכל המסגרות.

ביחידת המתבגרים קיימת תורנות השכמה בין  חברי הקהילה ומדריך מסייע בנושא.

ביחידת המבוגרים הצעירים נושא זה נתון בידי המשתקם עצמו.

האם מותר לבקר את המשתקמים?

בעיקרון, יש צורך לתאם ביקורים אצל המשתקמים במטרה להתאימם לפעילויות ביחידה, תוך התחשבות בדיירים האחרים. בקהילת המתבגרים קיימת הקפדה על שעות ביקור מוסדרות.

כיצד עוזר סאמיט בתחום התעסוקה?

מכון סאמיט מפעיל מסגרת תעסוקתית  הקרויה "יציר כפיים", שהיא, למעשה, מפעל מוגן. מטרת המפעל היא לעזור למשתקמים להתחיל את מסלול ההשתלבות במסגרת תעסוקתית, ולהקנות להם הרגלי עבודה, שיאפשרו להם בעתיד לצאת לשוק החופשי.  בשלב הראשון, מתבצע אבחון יכולת עבודה, ובעקבותיו, מפתחים את הכשרים הנדרשים, במטרה לרכוש יכולת מסוג זה.  בהמשך, מפעיל מכון סאמיט השמה לעבודה ו/או בלימודים. 

האם אפשר לצאת ללימודים או להכשרה מקצועית במסגרת מכון סאמיט?

בהחלט כן.  אנו מעודדים התפתחות והתקדמות, ומנסים לקדם כל משתקם על פי יכולותיו וכישוריו לעבר לימודים מתאימים.

 

האם ישנה אפשרות במהלך תהליך השיקום במכון סאמיט, להתנדב לשרות לאומי?

כן, בהחלט.  ניתן להתנדב במסגרת השירות הלאומי עד גיל 24. מכון סאמיט עובד בשיתוף פעולה עם עמותות התומכות בהתאמת שירות לאומי של צעירים עם רקע של קושי נפשי במסגרות שונות. 

האם חובה על כל משתקם לעבוד במפעל המוגן - "יציר כפיים"?

בדרך כלל משתקמים המגיעים ליחידות מתחילים את דרכם השיקומית ביציר כפיים ויש לכך יתרונות רבים. 

בין השאר המשתקם משקיע את מירב האנרגיה בהסתגלות ליחידה ופעמים רבות הוא חש בנוח יותר בסביבה תעסוקתית השייכות למכון.  בנוסף לכך,  זהו שלב אבחוני חשוב הן למשתקם והן לעובדי השיקום התעסוקתי בו יוכלו להגדיר איתו ביחד את הכיוון הרצוי לו - בתחום התעסוקה.  

 

הצוות המקצועי

יוני בוגט – מנכ"ל מכון סאמיט

רח' הסדנא 4, ירושלים 

 

דני שטיינברג

מנהל מערך השיקום

פסיכולוג ראשי,

רח' הסדנא 4, ירושלים

​​

ריטה קוטיק

מנהלת יחידת מבוגרים,

רח' צפורן 39, גילה, ירושלים 

איתן גפן

מנהל יח' מתבגרים,

רח' הרצוג 39, ירושלים

 

קרן זליכוב שאשא 

מנהלת יח' דיור מוגן,

רח' מעשה חושב 4, תלפיות, ירושלים

רותם נפש ממן

מנהלת המרכז התעסוקתי,

בית גיל, רחהאומן 16, תלפיות ירושלים

עדי שורר

מנהלת מרכז הבריאות והספורט

רח' הרצוג 105, ירושלים

צוות מקצועי
סיפורים אישיים

סיפורים אישיים

סיפורה של ליאת

"שלום לכל המעוניינים לשמוע את הסיפור מהצד האופטימי שלי! (מודה באשמה, זה לא ככה תמיד). אז גם לי יש ימים רעים, כאשר אני קמה בבוקר, בתור עציץ שקצת חסרים לו מים, ועוד מעט הוא עומד לנבול, וחלילה בימים קשים אף למות..."

סיפורה של תמי

"שמי תמי וזה סיפור על מקום, שעם הזמן, היה לי לבית, ואפילו למשפחה. הגעתי למכון סאמיט בחורה בת 18, אבל בנפשי הייתי כמו ילדה, לא ידעתי לנקות ולבשל, והדבר היחיד שידעתי לבשל היה חביתה..."

סיפורו של אבי

"היום אני כבר בן 20, כמעט 21. כשהגעתי למכון סאמיט הייתי בן 17 וקצת. קשה להגיד שהגעתי, אבל התקבלתי לתוכנית לשיקום תעסוקתי, כי הצלחתי לשכנע אותם שכדאי לי להגיע לכאן, במיוחד את הפסיכולוג שלי, שהצליח לשרוד את ה'שטויות' שעשיתי לו, ולא התייאש ממני...

דרושים

 פרטים ליצירת קשר בכל נושא של שיקום

Thanks! Message sent.

bottom of page