top of page

מכון סאמיט הינו עמותה הפועלת בשיתוף משרדי הבריאות והרווחה, משרד הבטחון, עיריית ירושלים והביטוח הלאומי, כבר למעלה מ-40 שנה, לקידום ולשיקום שלוש אוכלוסיות בעלות צרכים טיפוליים ייחודיים

מתבגרים ומבוגרים צעירים נפגעי נפש

מכון סאמיט מעניק שיקום פורץ דרך בקהילה לנפגעי נפגש. השיקום כולל טיפול פסיכולוגי אישי, שיקום חברתי, ליווי פסיכיאטרי, שיקום תעסוקתי, קהילה טיפולית ודיור מוגן.

ילדים בסיכון

מכון סאמיט מלווה ותומך ילדים אשר הוצאו מביתם לאחר התעללות ו/או הזנחה קשה. מכון סאמיט מגייס ומכשיר משפחות אומנה לתפקיד רב אחריות זה, מעניק סיוע בתחום הטיפולי והלימודי לילדים במשפחות, ומלווה באמצעות אנשי מקצוע את הורי האומנה תוך הפעלת קבוצות תמיכה, פעילויות העשרה וסיוע שוטף.

 

מהות - מרכז הורים למתבגרים בעלי קשיים תפקודיים

מכון סאמיט מפעיל את "מהות" מרכז טיפול והדרכה להורי מתבגרים, בשיתוף עיריית ירושלים, המשלב הדרכה פרטנית, לצד ייעוץ מקצועי לאנשי צוות ולמנהלים בתחומים אלו. 

מכון סאמיט מעניק טיפול מקצועי, מקיף, מעמיק ורגשי לאוכלוסיות בעלות צרכים ייחודיים, למען שיקומם ושילובם בחיים נורמטיביים ובחיי קהילה פעילים ובריאים, בנאמנות לערכי המכון:

 

    •         כבוד האדם

    •         אחריות

    •         מחויבות

    •         מצוינות

    •         צמיחה והתפתחות אישית

    •         שותפות

צוות ההנהלה וועד מנהל

דבר מנכ"ל מכון סאמיט

כמי שעוסק בטיפול ובשיקום נפשי, אני גאה מאוד לעמוד בראש מכון סאמיט, המטפל כבר למעלה מ-40 שנה, בכ-1,900 משתקמים, ילדים והורים.

מנקודת מבט מקצועית, מכון סאמיט הינו מכון טיפולי, מקצועי ובעל שם, אשר אמון באופן תמידי על מציאת דרכים אופטימליות לשיפור, הרחבה והעמקה של הטיפול והשיקום לילדים, למתבגרים, למבוגרים הצעירים ולהוריהם.

כחלוץ בתחום השיקום והטיפול הנפשי, דגל מכון סאמיט, כבר בשנת 1973, בשיקום צעירים הסובלים מפגיעה נפשית בתוך המסגרת הקהילתית, מחוץ לבתי החולים הפסיכיאטריים. מאז ועד היום, נחשב המכון בקרב הקהילה המקצועית לפורץ דרך בטיפול הפסיכוסוציאלי המקיף, המלווה את משתקמיו לעבר ניהול חיים עצמאיים ובריאים.

בשנת 2003, קיבל על עצמו מכון סאמיט את המשימה המורכבת לנהל וליישם את שירות האומנה במחוזות ירושלים והדרום. במסגרת זו, מגייס המכון משפחות אומנה, מבצע השמות לילדים הנמצאים בסיכון, מלווה את משפחות האומנה, ולמעשה יוצר קהילת אומנה מקצועית ופעילה למשפחות ולילדים.

בשנים האחרונות, מפעיל מכון סאמיט את "מרכז מהות", המיועד להורים למתבגרים, בשיתוף עיריית ירושלים. המרכז מעניק טיפול וליווי להורים הזקוקים לסיוע מקצועי בגידול ילדיהם המתבגרים. מרכז מהות מעניק להורים הדרכה מקצועית וטיפולים אישיים ומשפחתיים, קבוצות טיפוליות והרצאות.

עיקר גאוותי, על כי יחד עם צמיחתו והתפתחותו, שומר מכון סאמיט על רמה מקצועית גבוהה ביותר.  אנשי הצוות של מכון סאמיט הינם אנשי מקצוע מן השורה הראשונה בישראל, המתמקצעים ומקבלים הכשרה בכל עת בתחומי פעילותם, וזוכים על כך להוקרה מקצועית. מכון סאמיט ואנוכי דוגלים במפגש אנושי עם מטופלינו, בראייה מעמיקה ובעבודה אינטגרטיבית ושיתופית, הרואה את כל תחומי החיים של הילד, המתבגר והמבוגר הצעיר כמכלול אחד.

כמי שמכיר את נושא הטיפול והשיקום מזווית מקצועית, אני נפעם כל יום מחדש, וגאה לנהל את מכון סאמיט, ובראשו - צוות מלא חדווה ומחויבות, אשר מעניק תקווה ומשמעות, ומשפר את איכות החיים של מטופליו.

בברכה,

יוני בוגט, מנכ"ל מכון סאמיט  

חברי הוועד המנהל של מכון סאמיט פועלים בהתנדבות, מלווים את פעילות העמותה ותורמים לה בתחומי התמחותם:

מר גדי רובין - יו"ר ועד מנהל

מר יוסי גרנות

הגב' עדינה הלוי

מר עמוס ספיבק

מר יוסי ענתבי

מר אריאל כנורי

מר עזרי לוי

הצוות המקצועי

יוני בוגט

מנכ"ל מכון סאמיט ,

רח' הסדנא 4, ירושלים

נטע סיבוני

מנהלת השירות למשפחות אומנה

רחוב הסדנא 4, ירושלים

דני שטיינברג

מנהל מערך השיקום

פסיכולוג ראשי,

רח' הסדנא 4, ירושלים

שרונה שרת

מנהלת כספים, מינהל ונגישות

רח' הסדנא 4, ירושלים

מירה ורקר

מנהלת מחלקת פיתוח משאבים ויח"צ

רח' רמב"ם 4, באר שבע

יעל פרוס גנץ

מנהלת גיוס משאבים וקשרי חוץ

רח' הסדנא 4, ירושלים

דבר המנכל
Anchor 3
היסטוריה

היסטוריה ופעילות העמותה כיום

מבט אל העבר

מכון סאמיט הוקם על ידי 3 אנשי טיפול וחינוך שעלו ארצה מארה"ב, שם עסקו בשיקום בני נוער עם קשיים אורגניים. צבי סטיסקין ז"ל, פרופ' סטנלי שניידר ודייב שונבורון ייסדו את המכון בארץ בתחילת 1973. בשנותיו הראשונות סבבה פעילות המכון, שהוקם ביישוב אלמגור שלמרגלות הגולן, סביב מטופלים שהגיעו ארצה מארה"ב. 

מלחמת יום כיפור אילצה את המכון לעבור לירושלים ולהתמקם ברחוב שמעוני 44. עם ההצלחה בשיקום אותם נערים ונערות שהגיעו מארה"ב התרחבה פעילות המכון גם לבני נוער ישראליים ובשנת 1976 נחתם הסכם עם התנועה הקיבוצית, באמצעות ד"ר מרדכי קאפמן, ושנים עשר משתקמים הגיעו לסאמיט.

 

חיים דויטש קיבל לידיו את ניהולה של קהילת המתבגרים בשנת 1977. בהמשך, לקראת 1981, נפתחה בסאמיט גם מרפאת חוץ, בניהולה של חניתה ברמן ז"ל, מסגרת שתהפוך ברבות הימים ליחידה של הוסטלים ואח"כ לקהילה הטיפולית למבוגרים בניהולה של ליאורה הראל.

בשנת 1980  ביקר בסאמיט שר הבריאות דאז אליעזר שוסטק, ובעקבות הביקור קיבל המכון הכרה ורישיון והתחיל לקלוט בני נוער ברמה הארצית, לא רק בני קיבוצים.

את כל שלושת המסגרות - היחידה האמריקנית, היחידה הישראלית ומרפאת החוץ - שירת המרכז לשיקום תעסוקתי של סאמיט, אליו היו יוצאים מידי בוקר כל המשתקמים.

הרחבת פעילותו של סאמיט מביאה לשינוי ארגוני מרכזי. בשנת 1989 עבר חיים דויטש לתפקיד סגן מנהל המכון ואחראי על החלק הישראלי, וסטנלי שניידר המשיך לנהל ולהתמקד בנוער מחו"ל. לקראת 1994, הופסק המימון הביטוחי מארה"ב, ונסגרה היחידה האמריקנית. זמן קצר לאחר מכן סיים סטנלי שניידר את תפקידו וניהול המכון עבר לידיו של חיים דויטש.

חיים דויטש ניהל את סאמיט עד ליוני 2009. בתקופתו התרחבו היחידות בתחום השיקום, ולאחר הרפורמה בתחום בריאות הנפש הוקמה גם מסגרת הדיור מוגן.

 

בשנת 2001 זכתה סאמיט במכרז להפעלת השירות לאומנה במחוזות ירושלים והדרום, ובהמשך, לקראת אמצע שנת 2008, התווסף לפעילות גם מרכז "מהות", מרכז הורים למתבגרים, בשיתוף עם עיריית ירושלים ומשרד העבודה והרווחה.

ביוני 2009 עבר ניהול המכון לידיו של יוני בוגט.

פעילות העמותה כיום:

1. השירות למשפחות אומנה וקלט חירום

מכון סאמיט מנהל ומפעיל את השירות למשפחות אומנה ומשפחות קלט חירום במחוזות ירושלים והדרום, בפיקוח ובשיתוף משרד הרווחה, ובכך נותן מענה לילדים בסיכון, הנאלצים לשהות מחוץ לביתם.

לכל ילד נקבעת תוכנית טיפול ייחודית, בתיאום ובשיתוף המחלקה לשירותים חברתיים, במשך כל תקופת שהייתו במשפחת האומנה.

הצטרפו למשפחות האומנה

 

שירותי המרכז למשפחות אומנה

  • ליווי והנחיה של משפחות האומנה וקלט החירום על ידי מנחות אומנה (עו"ס).

  • ליווי התפתחותו הראויה של הילד והמתבגר בכל תחומי החיים.

  • הקמה וטיפוח מאגר משפחות אומנה לקליטת ילדים.

  • גיוס משאבים להעשרת המענים הניתנים לילדים ולמשפחות האומנה.

2. שיקום נפגעי נפש

העמותה פועלת לשיקום נפגעי נפש הסובלים מבעיות נפשיות ותפקודיות. לרוב, לאחר אשפוז פסיכיאטרי. התוכנית הטיפולית-שיקומית מבוססת על טיפול פסיכו-סוציאלי מקיף, המשלב טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי ושיקום תעסוקתי.

מכון סאמיט מפעיל ארבע יחידות טיפוליות-שיקומיות:

קהילה טיפולית למתבגרים.

קהילה טיפולית למבוגרים ומתבגרים.

דיור מוגן.

שיקום תעסוקתי.

מרכז הספורט.

3. מהות – הדרכת הורים למתבגרים

מכון סאמיט מפעיל את "מרכז מהות" המיועד להורים למתבגרים, בשיתוף עיריית ירושלים. המרכז מעניק טיפול וליווי להורים הזקוקים לסיוע מקצועי בגידול ילדיהם המתבגרים. מרכז מהות מעניק להורים הדרכה מקצועית וטיפולים אישיים ומשפחתיים, קבוצות טיפוליות והרצאות.

Anchor 1
Anchor 2

דוחות ומסמכי עמותה

מכון סאמיט יוזם, בכל שנה, שורה נרחבת של פרויקטים המשפרים ומרחיבים מאוד את אפשרויות השיקום הפסיכולוגי, המוטורי, החינוכי והתעסוקתי של אלפי ילדים, נוער ומבוגרים צעירים הנוטלים חלק בתוכניות השיקום והאומנה של העמותה.

 

בין הפרויקטים בתחום האומנה:

  • קבוצות תמיכה טיפוליות לילדי אומנה, להוריהם הביולוגיים ולהורי האומנה.

  • סמינרים וסדנאות ייחודיות להורי האומנה.

  • קבוצות הדרכה פרטנית מתקנת לילדי האומנה.

  • תוכניות לפיתוח כישורי חיים בקרב ילדי האומנה.

  • תוכניות לפיתוח מיומנויות מחשב לילדי אומנה.

 

בתחום השיקום והטיפול הנפשי:

  • סדנאות ותרפיה באמנות.

  • סדנאות דרמה.

  • מרכז ספורט שיקומי.

  • פרויקט חונכות בקרב משתקמים.

  • מלגות לימוד להכשרה.

 

במטרה להמשיך, ליזום ולהפעיל פרויקטים חדשניים ויעילים בקרב אוכלוסיות היעד של מכון סאמיט, אנו זקוקים לתרומות, שיתופי פעולה וחסויות מן המגזר העסקי.

 

לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו בטלפון : 02-6733-548 שלוחה מס' 4.

תרומות ושותפים
תרומות לפעילות מכון סאמיט

מכון סאמיט יוזם שורה נרחבת של פרויקטים המרחיבים מאוד את אפשרויות השיקום הפסיכולוגי, הפיזי, החינוכי והתעסוקתי של כ-1,200 ילדים, בני נוער ומבוגרים צעירים.

המימון ממקורות פרטיים הכרחי להבטחת המשכם של פרוייקטים אלה ואחרים.

הפרויקטים כוללים:

  • קבוצות תמיכה טיפוליות לילדים,לבוגרים צעירים, לאומנים ולהורים.

  • קבוצות הדרכה פרטית מתקנת, תכניות לפיתוח כישורי חיים, פיתוח מיומנויות מחשב, וסמינרים וסדנאות להורים ולאומנים.

  • בתחום שיקום וטיפול התקיימו בעבר וחשוב להמשיך ולקיים, טיפולים בדרמה ובאומנות, כושר גופני, פרוייקט חדשני של משתקם ותיק חונך משתקם צעיר, מלגות להכשרה ייחודית ועוד. 

כל התרומות למכון סאמיט מוכרות לצרכי מס על פי סעיף 46 א'.

תרומות ניתן לבצע על ידי:

1. האינטרנט, לתרומה מאובטחת לחץ כאן.

2. משלוח צ'ק לפקודת "מכון סאמיט" לת.ד. 10234, ירושלים, 91101

3. העברה בנקאית:

    הבנק הבינלאומי  - 31

    סניף תלפיות, סניף 074, ירושלים

    חשבון מס' 409-220604

---

קבלה לצרכי מס תשלח לכתובתכם עם קבלת התרומה. 

שותפים לדרך של מכון סאמיט 
משרדים ממשלתיים:
image003.jpg
חברות:
200px-Misrad_habitahon.svg.png
Trax-Logo.jpg
1280px-Alstom.svg.png
50yearslogo.png
לוגו חיוךo.png
סטנדרד.png
טמפו.png
בנק-הפועלים.png
882_Logo_9089_239ן€¡240_2_Harel-01.png
WhatsApp Image 2021-03-14 at 12.04.05.jp
ניופאן.jpg
CMYK JPG כחול עם כיתוב.jpg
logo_70_110.png
קרנות:

Joseph and Leelah Gitler

קרן ע"ש מנחם בר-און

קרן ע"ש ד"ר מריה פולנסקי ז"ל 

JDC-Ashalim

logo.jpg
Hebrew_Logo_CMYK_Horizontal-01 (2).png

קרן סובול

JCFLA bluLogo_NOTag_NOrules.JPG
jf_new-logo-300x188.png
Anchor 4
תמונות מפעילות מכון סאמיט
bottom of page